Skip directly to content

News

Testiranja i nove pedale

on pon, 08/01/2011 - 22:55

Konačno su provedena opsežnija testiranja simulatora i izvedene sitne prilagodbe, kako bi se isprobala nova oprema. (Fanatec Porsche volan i Club Sport pedale).

CS pedale su me oduševile. Sensor pritiska na kočnici (za razliku od uobičajenih potenciometara, koji silu kočenje podešavaju prema dubini pritiska) pokazao se hvale vrijednim dodatkom. Osjećaj kao u pravom autu: što jači pritisak na kočnicu, jača sila.

Fanatec volan će zahtijevati dodatnog podešavanja, za koje nije bilo vremena. Previše je mekan. Za sada kao najbolja se pokazala kombinacija Logiteh G27 i Fanatec CSP.

Probna vožnja simulatora

on uto, 07/12/2011 - 22:55

Konačno je kompletiran prvi prototip. Dovršen je i prednji dio kokpita, koji služi i kao nosač volana. Dojmovi su izvrsni. Naročito impresionira zanošenje zadnjeg kraja.

Nije baš neka površina ekrana, ali za probu je zadovoljilo. Trebat će neke sitne rekonstrukcije, naročito kod nosača volana. Ploča nosača je dosta uska, te je otežano ulaženje i izlaženje, a povremeno u vožnji udari u koljena.

Složen prototip simulatora

on čet, 04/28/2011 - 10:11

Radna verzija simulatora složena i isprobana. Prvi dojmovi su dobri, ali zbog nedostatka držača za volan i monitor bilo je poteškoća u vožnji.

Nije baš neka sreća držati volan u krilu. Zanimljivo je ponašanje pri ulasku u zavoj ili kočenju. Dojam je vrlo sličan osjećaju u vožnji "pravim" autom.